ALVA Rhassoul - čistící krém


Slyšely jste už o značce ALVA? Pochází z dolnosaského Osnabrücku a na trhu je už od roku 1988. Značka si dává záležet na mnohaletých zkušenostech a vědomostech v oblasti ekologie a udržitelného rozvoje. Používají staletími prověřené přírodní látky a ty jsou zpracovávány v co nejpřirozenějším stavu, aby na nás silně působily a byly dobře přijímány pokožkou a tak mohou být námi dobře zhodnoceny. Samozřejmě nejsou tyto výrobky testovány na zvířatech. Všechny výrobky této společnosti jsou ověřeny certifikátem Ecocert a jsou bez chemických konzervantů a přísad na bázi ropy. Pracují s BIO surovinami, které jsou dermatologicky testované a vývoj je konzultován s odborníky, lékaři.


Tento čistící krém je základem celé řady Rhassoul, která má za hlavní cíl hloubkové čištění pleti. I bez použití syntetické pěny jsou nečistoty a mastnota dobře vázány díky bobtnavosti jílových materiálů. To je něco pro mě, protože jsem hledala přípravek bez klasických mýdel. 
Řada představuje vysoce účinné výrobky čistící péče o problematickou pleť. Rhassoul je marocký jílový mycí kámen, jehož silně čisticí a zároveň šetrné účinky jsou známy po staletí. Pomáhá předejít tvorbě akné a je vhodný pro lidi trpícími alergiemi na syntetické tenzidy. Je doporučováno dermatology jako léčebná kúra.

Tohle je efektivní čistící krém, který je výborný k cílenému hloubkovému čištění pleti. Obsažené minerály, stopové prvky a přírodní éterické oleje aktivně působí proti tvorbě akné již během mytí. Vyčistí i nejhlubší póry. Obsahuje sopečný minerální jílový mycí kámen, tea tree, rozmarýnový olej, lavandinový olej, citronelu, bergamotový olej. 

Nanáším ho na navlhčenou pleť a pořádně ji promasíruji, poté nechám 2 minuty působit a opláchnu. Nutno zmínit, že to není odličovač, ale čistič, nanáší se proto až na odlíčenou pleť! Krém je opravdu dobrý k hloubkovému pročištění. Bohužel mě trochu více vysušuje, nepoužívám ho tedy pravidelně, ale spíše sporadicky a tak jsem nemohla zaznamenat eliminaci akné, kterou slibuje. 


+ Hloubkové vyčištění                                       - Citlivou pleť může dráždit a vysušovat
+ Jemný peelingový efekt
+ BIO suroviny, přírodní produkt

Ani cena není nijak vysoká, pohybuje se kolem 200 Kč za 150 ml, což myslím není špatné.

Máte zkušenosti s Kosmetikou ALVA? Používáte nějaký čistící krém, peeling? :-)

8 komentářů:

  1. už jsem o něm četla, a uvažovala jsem nad vyzkoušením, ale nemám akné, jen černé tečky tak nevím jestli je to nutné..

    http://oprirodnikosmetice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě podle mě to je na černé tečky a nečistoty, akné neumí vyléčit žádný drogérkový přípravek :)

      Vymazat
  2. značku Alva vůbec neznám, ale tenhle čistící krém vypadá dobře, škoda jen že mám citlivou plet :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky a mně sedí. Někomu ten jíl nesedí, někomu dělá s pletí zázraky..

      Vymazat
  3. tak o této značce slyším poprvé :-) vypadá to docela zajímavě
    ChickWithKick and her life

    OdpovědětVymazat
  4. Mám a používám, není špatný, ale také mě ničím neuchvátil. Ale já vždycky čekám zázraky :D Mě nevysušuje, ale co jsem vysledovala, tak má pleť je v tomto ohledu dost nečitelná a nevyzpytatelná. Používám ho pravidelně na ranní čištění, občas si ho dám jako masku, ale účinků na pleť jsem si bohužel nevšimla.

    OdpovědětVymazat
  5. O této značce jsem se kupodivu dozvěděla až teď na tvém blogu. Ale vypadá vážně lákavě a zajímavě!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. já používám už několik let peeling od nivea a o tomhle výrobku jsem ještě neslyšela

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)