Má večerní odličovací rutina

Odličování makeupu je důležitou součástí kosmetické rutiny. Platí pravidlo naneseme-li makeup, musíme ho odlíčit. Pro mě platí, že i kdybych už skoro spala a přišla společensky unavená až za hrob, tak prostě musím. Nějakou dobu jsem ho odličovala pouze micelární vodou, pak jsem zjistila, že je sice výborná, ale mám pocit, že neumí tak skvěle rozpustit látky rozpustitelné v tucích, tak už přes rok odličuji jinou metodou a s tou jsem spokojená. 


1) Odstranění očního líčení
Používám spíše voděodolné řasenky a linky, nebo téměř neodlíčitelné gelové linky. Na ty mi zabírá pouze dvoufázový odličovač. Už mám asi páté balení od Green Line, o kterém snad už každá slyšela ve spojitosti se Ladyboxem. Většině nevyhovoval, já miluji jak je mastný a že odlíčí vše. Irituje mě, jak se rychle jeho složky oddělují, ale svou práci plní a stojí asi 60 Kč.

2) Pleťové mléko
Je mi nějak jedno, které použiji, protože ho na pleti nenechám, ale momentálně mi vyhovuje Loreal Triple Active, který navrací rovnováhu pleti, hydratuje a je vhodný i pro mou citlivou pleť. Hodnotila bych ho velice dobře, ale příště zkusím nějaké levnější, jeho cena se pohybuje kolem 110 Kč.
Dám si malé množství do dlaní a rozetřu po obličeji jako krém, chvilku masíruji, nebo nechám vteřinku působit a pak setřu kosmetickým ubrouskem. 
V případě, že nepoužiji makeup, což je vlastně každý den, vyjma nějaké večerní události, přeskakuji tento krok s pleťovým mlékem.

3) Micelární voda
Klasická chvíle nanesení na tampon a jemné setření všech zbytků a předchozích produktů. Odličuji, dokud není tampon úplně čistý, otřu i mastné okolí očí, rtěnku a krk.V tuto chvíli je má pleť připravena na aplikaci hydratačního a očního krému.
Z micelárek jsem zkoušela Biodermu Sébum, Bioderma Sensibio, Vichy, La Roche Posay a Eucerin a lépe o nich pojednává má recenze.

4) Hydratace
Momentálně jsem si hodně oblíbila Mixa 8% hydratační péči. Nanesu jí množství o velikosti hrášku a jemně vmasíruji do pleti. 
Na oční okolí používám hodně mastné produkty, protože má pleť je v těchto místech až ekzematická. Ráda mám například klasickou kalciovou masť, nebo ricinový olej. Oba produkty se snažím řádně vmasírovat do řas.


5) Lokální péče
Nesmím zapomenout na pupínky. Většinou je přemáznu Garnier Roll-On, který se mi z těchto lokálních péčí zdá si nejúčinnější.. a že jsem jich už vyzkoušela! Nebo na stroupek namažu starý známý Pytiol.


A jaká je Vaše večerní rutina? :-)

9 komentářů:

  1. Já se taky odličuju jedině něčim olejovým..a vlastně jen olejem:) neznám nic lepšího, co by mě odlíčilo lépe a tak levně. Teď mám dýňák a supr.
    Jinak se chci zeptat na ten pytiol, to vůbec neznám, k čemu je to dobrý? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pytiol je mast, která se dá použít při ekzémech, zánětech, akné, opruzeninách atd. Stojí asi kaček a mně nejvíce pomáhá na pupínek v té fázi, kdy se dostává do stroupku. Hezky mi ho hojí :) Seženeš v lékárně, určitě vyzkoušej :)
    Jinak odličování olejem mi moc nesedlo, bohužel :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobře, děkuju! :)
      Ne jo? Já teda po tom vždycky ještě použiju nějaký jiný čistidlo, třeba gel a tak :)

      Vymazat
  3. Já moc plet´ nezatěžuji, vlastně to ani nevyžaduje nějakou extrémní péči: předtím jsem měla 3 balení biodermy, předposlední lirene micelárku pro mě největší propadák a ted mám první balení MIXY a jsem spokojená..
    na oči jsem použila odličovač od Mary Kay ten je famozní,nyní používám garniér, ale vadí mi že je dost mastný.. až si našetřím koupím zas MK.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty Brdo! Ty jsi ale zodpovědná v odlučování, to ja si to umyju mydlem a vodou a cauuuu/:DD
    Přijd se mrknout take ke me budu rada :

    www.olivains.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo já bych se po mýdle a bez odlíčení osypala :/

      Vymazat
  5. Jsi zodpovědná v odličování a tak to má být! Taky jsem taková v tom ale někdy nastane prostě den, kdy prostě vytuhnu a usnu nalíčená, to pak ráno vypadám jak zombie a vyčítám si to jelikož to je absolutně nezdravé! Ale co nadělám. Taky to mám stejně s tím mýdlem jak tu píšeš v komentáři.:))

    Blog The ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)