CareMedica: vyživující šampon a maska na vlasy


Musím říct, že medicinální kosmetiku, jako je tahle, jsem ještě nikdy nezkoušela. Byla jsem proto do testování vlasových produktů, které jsou vytvořeny především z hub, naprosto zapálená. Čínské houby znám už nějakou dobu a jejich pozitivní účinky, především na zvládání stresu a únavy, užívám už pár let. V kosmetice jsem ale na sílu houby reishi a rdesna mnohokvěteného nikdy nenarazila. Právě tyhle dvě houby umí podporovat růst vlasů a zdraví jejich kořínků. Vyzkoušela jsem proto vyživující šampon a masku na vlasy značky CareMedica.

Vyživující šampon na vlasy má složení opravdu čisté, bez silikonů, minerálních olejů a parfémů. Obsahuje několik účinných látek. Hlavní léčebnou složkou je extrakt z reishi, neboli Lesklokorky lesklé, nebo také božské houby nesmrtelnosti, jak jí přezdívají doma v Asii. Je to poměrně základní kousek tradiční čínské medicíny. Tahle houba dokáže aktivovat imunitní reakce organismu, přispívá k udržení normální funkce oběhového systému i cholesterolu. Samozřejmě v ní najdeme i vitamíny a minerály, polysacharidy beta glukany, ganoderany, steroidy a tak dále. Extrakt z Rdesna mnohokvětnatého je zase silný adaptogen s regeneračními a vitalizačními účinky. Dokáže povzbudit i uklidňovat a má vliv na funkci nervové soustavy, imunity a energie. Pro kosmetiku je významný svými antioxidačními účinky a říká se, že zpomaluje stárnutí a podporuje dlouhověkost. Pro vlasy je důležité, že umí blokovat přeměnu testosteronu na dihydrotestosteron, čímž zamezuje vypadávání vlasů. Už od našich babiček asi známe vývar z lopuchu, takže lopuchový extrakt v šamponu by nás neměl překvapit. Je známý svými účinky na růst vlasů a zamezení maštění. Také zlepšuje ekzémy, mykozy, vyrážky a záněty. Stejně tak kopřivový extrakt, který umí pomoci s padáním vlasů. Poslední významnou složkou je glycerin, vhodný pro hydrataci vlasů. O obsažených medicinálních složkách se můžete více dočíst tady.

Intenzivní maska na vlasy slibuje obnovení pevnosti a lesku vlasů. Kromě reishi a rdesna obsahuje také ženšen, který vlasy hloubkově vyživuje a regeneruje. Arganový olej, kokosový extrakt a bambucké máslo jsou přímo svaté grály pro výživu vlasů.

Oba výrobky mají nádherné balení, krásné krabičky i design. Vůbec se je nemusím stydět mít vystavené na poličce v koupelně a myslím, že jsou i krásným dárečkem. Šampon má praktickou pumpičku. Vůně je velice příjemná a jemná. Spíše bylinná, ale vážně příjemně bylinná. Nijak mi nevadí. Aplikuji zhruba dvě dávky do vlhkých vlasů, lehce promasíruji a opláchnu, pak šamponuji ještě jednou, pouze jednou dávkou. Tentokrát masíruji opravdu důkladně a nechám asi minutu působit. Produkt moc nepění, teda ne moc v porovnání s konvenčními produkty, ale ne zas nějak úplně málo, že by to bylo nepříjemné. Po spláchnutí vodou aplikuji do délek vlasů vyživující masku, pročešu mokré vlasy hřebenem a nechám působit zhruba pět minut. Po finálním opláchnutí, vyždímám vlasy v ručníku, aplikuji olejíček a vyfénuji především pokožku hlavy.


Vlasy jsou po umytí krásné. Zkrátka krásné! Nejprve musím zdůraznit, že šampon vyhovuje mé citlivé a suché pokožce hlavy. Hezky ji zklidňuje, nesvědí mě a nemastí se mi. Maska je zase dostatečně výživná pro mé suché a krepaté vlasy. Stačí mi pak pár kapek olejíčku při stylingu a nic víc s vlasy dělat nemusím. Pro mě je strašně zajímavé složení těchto výrobků, takže si je mileráda pořídím znovu. Jediné, co bych produktům vytkla je asi velikost balení, protože 200 mililitrů šamponu mi moc dlouho nevydrží. Každopádně cena je fajn, šampon i masku můžete pořídit za 290 Kč, což mi za produkty s tímto složením přijde naprosto famózní. Je možné si přikoupit i kondicionér, který příště k sadě určitě přihodím. Šampon i masku seženete tady. Doporučuju omrknout i na další produkty přírodní kosmetiky CareMedica.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)