Manufaktura: Rebarbora & Divoká třešeň


Nová limitovaná edice české kosmetické značky Manufaktura přichází na trh se spojením rebarbory a divoké třešně. Může se na první pohled zdát, že se jedná o dvě zcela odlišné rostliny, avšak díky tomu vzniká souznění vůní i účinků. Obě rostliny ukrývají spoustu vitamínů, minerálů i antioxidantů pro pořádnou dávku hydratace, zvláčnění a ochranu před nepříznivým vnějším vlivům. Rebarbora je sice vzhledově možná nicneříkající a nenápadná, avšak chutí je známá. Diková třešeň v zahradách a parcích je oslavou jara. Pojďme se sepolu podívat na produkty, které vznikly díky kombinaci těchto dvou jarních rostlin. Mají nám totiž spolu co předvést.


Začnu produktem, který jsem si zamilovala na první stříknutí a jedná se o Dámskou toaletní vodu Rebarbora a divoká třešeň. Protiklady se totiž přitahují a to dokazuje spojení pikantně trpké a sladko-kyselé vůně rebarbory se šťavnatostí divoké třešně. Ve vůni ucítíte také zelené jablko, fialku, jasmín a poměrančové květy. Ve spondí notě se nese vanilka, santalové dřevo a mošusy. Pro mě úžasná sladká, avšak svěží vůně. Produkt navíc zdobí nádherný skleněný flakonek a výdrž je na toaletní vodu běžná, stačí během dne jednou přestříknout a jaro z vás tepe!


Touto vůní se doslova mažu každý večer před spaním a to v podobě Hydratačního sametového mléka s výtažky z rebarbory a divoké třešně. Extrakt z rebarbory v kombinaci s kyselinou mléčnou se postarají o intenzivní hydrataci a pomáhají chránit kožní bariéru. Naopak výtažky z divoké třešně dodávají kůži vitalitu a svěží vzhled. V mléku najdeme i mandlový olej, glycerin a panthenol, což jsou složky úžasné pro regeneraci a zklidnění. Mléko je vskutku výživné, avšak téměř okamžitě se vstřebává a zanechává pokožku těla nádherně vyživenou a provoněnou. Díky té aromatické vůni si jeho aplikaci opravdu užívám.


Abych v té večerní rutině zůstala na stejné vlně, před mlékem se umývám s pomocí Jemného hydratačního sprchového gelu a šamponu s výtažky z rebarbory a divoké třešně. Jak již je u Manufaktury klasikou, produkt neobsahuje SLES a silikony, naopak se jedná o bohatě pěnící gel, který má složení založené na bázi cukru, kokosového a olivového oleje, díky čemuž je vhodný i pro velmi citlivou pokožku. Opět zde nalezneme kombinaci kyseliny mléčné, ovesného beta-glukanu, panthenolu a mandlového oleje pro výživu a zklidnění pokožky. Produkt je vhodný jak na vlasy i na tělo, já jej však používám jako sprchový gel a nemám s ním sebemenší problém. Krásněš doplňuje celou tuto limitovanou řadu.


Zmiňuji to pokaždé, ale mým nejoblíbenějším produktem z Manufaktury jsou jejich krémy na ruce, které si pořizuji pro sebe i svou rodinu již několik let. Jsou voňaé, výživné a prostě plní co mají. Navíc mají krásné složení. Revitalizující hydratační krém na ruce s výtažky z rebarbory a divoké třešně obsahuje mandlový a makadamiový olej, bambucké máslo, panthenol, ovesný beta-glukan a kyselinu mléčnou. Toto kombo nenechá vaši pokožku ruchou v kaši a opravdu pomáhá mým velmi suchým rukám aby nebolely a byly krásně vyživené i v klimatizovaném prostředí. Tento krém je můj jarní must-have! Dělá co má, krásně voní a navíc má vskutku roztomilé balení a vejde se do každé kabelky.


Už je mi to hloupé, jak každý produkt z této řady vychvaluji, ale podlě me se kombinace rebarbory a divoké třešně vážně povedla. Osvěžující hydratační pleťovou mlhu s výtažky z rebarbory a divoké třešně používám každý den jakožto fixátor líčení nebo před spaním si jí lehce pokropím polštář. Ta vůně je prostě dokonalá! Střička tohoto prouktu je vážně dobrá a vytváří opravdu mlhu a ne proudy vody. Hydratační účinky vody nějak neumím posoudit, ale používám ji především kvůli té vůni a pro pocit fixace makeupu. Líbí se mi, jsk se pudrové složky smísí s tekutým základem a líčení pak drží a drží.


Asi by to nebyla kompletní edice bez pořádného balzámu na rty. Hydratační regenerační balzám na rty s výtažky z rebarbory a divoké třešně v sobě ukrývá mandlový a jojobový olej, včelí vosk, vitamín E, panthenol i bambucké máslo. Díky těmto složkám vytváří na rtech opravdu výživnou vrstvičku, která rty vyhladí a regeneruje. Nemám co tomuto malému voňavému produktu vytknout.


Třešničku na dortu potom vytváří Poctivý svěží sirup Rebarbora a divoká třešeň. Pro zachování svých kvalit, vitamínů a minerálů jej vytváří za studena v Jizerských horách. Chutná opravdu svěže sladkokysele. Vytvářím jím jednoduše limonádu, ale moje kamarádka se ho naučila kombinovat s proseccem i gin-tonicem. Pro jarní pohodu venku je jako stvořený!

Abych to shrnula, podle mě se jedná o nejpovedenější limkitku, kterou Manufaktura má na svědomí. Minimálně se stavte ji očuchat a to v jakémkoliv butiku Manufaktura, popřípadě mrkněte na výrobky na e-shopu. Já sama se tam musím zastavit pro sirup do zásoby! Jo a ceny jsou klasické a pohybují se kolem dvou set korun. 

3 komentáře:

  1. Jelikož ovocné vůně nemám tolik v oblibě, chvilku mi trvalo, než jsem vůni přišla na chuť. Ovšem teď už jsem si ji taky zamilovala! :D:) Sirup jsem ráda používala na palačinky a další sladké pokrmy :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  2. Koupila jsem si na tvé doporučení tu jejich vůni Lípa a je boží! Nádherná a strašně jiná vůně. Musím teda očuchat i tuhle. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)