Medik8: Retinol 1 TR Night Cream



Není tajemstvím, že v pleťové péči je mou nejoblíbenější kosmetikou britská značka Medik8. Recenzí jejich produktů na mém blogu najdete spoustu a dnes bych ráda přispěla článkem o nočním krému s názvem Retinol 1 TR, aneb Vitamin A Renewal Cream. Tento krém jsem dostala po semináři se zástupkyní značky Medaprex, kde jsou produkty značky Medik8 k zakoupení, v rámci projektu Beauty Blogerky.


Jedná se o luxusní hydratační noční krém, který bojuje proti prvním známkám stárnutí a je tedy vhodný pro pleť před třicátým rokem. Obsahuje 0,1% retinolu, což je nižší, avšak přesto velmi efektivní koncentrace při které jsou prokázány výsledky redukce vrásek a rýh, sjednocení tónu a textury pleti. Dále v produktu najdeme kyselinu hyaluronovou a glicerín, jenž pleti dodávají potřebnou hydrataci, zlepšují její elasticitu a podporují přirozenou funkci kožní bariéry. Vitamín E podporuje antioxidaci pokožky. Vysoká technologie zapouzdření látek zajišťuje stabilitu produktu a postupné uvolňování vitamínu A do pokožky, čímž se zamezuje podráždění pleti. Produkt neobsahuje parabeny a parfémy, neobjevila jsem ve složení ani silikony.


Kvůli obsahu retinolu se krém nepoužívá každý den. Naopak první dva týdny je dobré krém používat pouze každý třetí den. Další dva týdny obden a až po této celé procedůře je vhodné začít produkt aplikovat na očištěnou pleť každý den. Produktu nanáším na pleť trošku, pokud to s množstvím přeženu začne se trochu drolit. Po použití je pleť hydratovaná, avšak občas mám pocit, že by bylo potřebné ještě klidně přes produkt nanést další hydratační krém a myslím, že velmi suché pokožce tato hydratace nepostačí. V prvních dvou týdnech používání jsem si hned všimla, že se mi zlepšila struktura pleti a ucpané póry se jakoby dostaly napovrch, aneb šly dobře odstranit a pokožka se tímto způsobem trošku pročistila. To mě vážně potěšilo a musím říct, že při používání tohoto krému mám opravdu krásnou pleť s mininem akné a pigmentových skvrn. Zaujalo mě, že ačkoliv se jedná o krém na spíše starší pleť, než mám já a není určen na nedokonalou pleť, sedl mi dokonale a póry mi neucpává. I přes mou intolerantní pleť jsem nezaznamenala nějaké podráždění pokožky. Krém má zvláštní vůni, nejspíš právě po oněch obsažených složkách. 


Na co je důležité nezapomenout při používání retinolových produktů je ochrana před slunečním zářením. Tento produkt můžete s klidným svědomým aplikovat i v letních měsících, kdy se stará o nevznik pigmentových skvrn, avšak nezapomínejte na každodenní aplikaci SPF faktoru. Z tohoto produktu jsem nečekaně nadšená a myslím, že bude mým oblíbeným nočním krémem ještě dlouho. Retinol 1 TR můžete sehnat tady za 970 Kč za 50 mililitrů produktu, což mi nepřijde jako nějak šílená cena, navíc opakuji, krému stačí používat opravdu trošku a v prvních týdnech jej neaplikujete denně, takže jej prakticky nespotřebujete. Za mě palec nahoru a velmi jej doporučuji!

Používáte retinolové produkty?

2 komentáře:

  1. Od této značky jsem nic nezkoušela. Já teď používám jako noční krém jeden od Loreal :)

    OdpovědětVymazat
  2. Od MEDIK8 mi moc vyhovoval ten gel pro mastnou pleť, který jsem si koupila po tvém doporučení a teda teď už bych na vrásky něco potřebovala. Cena je vyšší, ale zas věřím, že produktu nebude potřeba tolik a vydrží. Budu nad ním uvažovat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)