Sefiros: Minerální bahno z Mrtvého moře



O značce Sefiros jsem se již zmiňovala a to například ve spojistosti s mnou velmi oblíbeným tělovým mlékem, nebo štětcem. Tentokrát jsem velmi dlouho testovala Minerální bahno z mrtvého moře. Jedná se tedy o 100% přírodní bahno z Mrtvého moře, jenž obsahuje 26 minerálů a stopových prvků, které se hodí jak v péči o pleť, tak i pokožku těla. Tato koncentrace výživných látek zlepšuje funkce pokožky, uvolňuje svalové napětí a zklidňuje organismus. Pokožku má pročistit, ale zároveň hydratovat a vyhlazovat. Produkt je vyráběn v Izraeli a samozřejmostí je, že není testován na zvířatch. Bahno je vhodné pro všechny typy pleti, nejvíce se hodí ale pro pokožku problematickou.

Začnu balením, které je opravdu veliké a pojímá 800 mililitrů produktu! Když otevřete ochranné víčko, tak ucítíte vůni. Bahno nijak nesmrdí, naopak příjemně jemně voní. Produkt se výborně nabírá a aplikuje, s roztíráním není žádný problém a nikde nepadají kousky bahínka. Bahno aplikuji na suchý obličej, kam ho stačí opravdu troška, takže celá dóza mi musí vydržet snad věky. Při prvním použití začalo bahno po chvilce štipkat, nevím zda mi to bylo nepříjemné, ale měla jsem pocit, že tedy produkt něco dělá. Bahno je dobré nechat působit asi patnáct minut, na problematické a mastnější pleti klidně i 30 minut. Poté, až zaschne jde dobře smýt teplou vodou. Má pleť je po použití trošku zarudlá, ale to je pro mou pleť při použití pleťových masek typické a není to nic, co by do několika minut nezmizelo. Zdá se mi pročištěnější a zajímavé je, že opravdu není nijak přesušená, zároveň ale také není suprově hydratovaná. Důležité podle mě je, nechat masku působit déle v té fázi kdy je proschlá, jestliže ji smyji moc brzo, dočkám se druhý den takových těch jak já říkám "pupínků na cestě", tedy maska něco z pleti vytahovala, ale "nestihla to dodělat". Omluvte můj laický popis, ale tak to vnímám. Nechávám tedy masku působit opravdu dlouho a pak nemám žádná zanícená místa, ale naopak krásně čistou pokožku. Pokud chcete masku používat na tělo, například na ekzém, je dobré nechat působit alespoň hodinu. Pokožku těla nemám nijak problematickou, takže jsem to sama  nezkoušela a užívám si bahno pouze na obličeji. S bahnem jsem tedy spokojená a používám jej zhruba jednou týdně. Navíc stojí nádherných 218 korun, za tuhle obrovskou nádobu! Sežetene jej na krasa.cz a to tady.


Používáte bahenní masky?

4 komentáře:

  1. Ja som bahno pouzila naposledny pri mrtvom mori a to bolo pekne daleko, co si pamatam malo na moju plet celkom dobry vplyv, takze toto ma celkom zaujalo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bahenní masky se mi moc líbí a tahle vypadá tež dobře :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá parádně, já mám moc ráda jíly, bahna a tak na pleti, tak na tohle teda mrknu. Navíc to vidim fakt poprvý. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)