Milva: Vlasové produkty s chininem




O značce Milva jste už určitě slyšeli. Že Vám ten název něco říká? Vsadím se, že jste zahlédli alespoň něco málo na facebooku, kde má poměrně rozsáhlou základnu fanoušků. Já jsem se k produktům dostala před více než rokem, neboť jak víte, postihla mě alopecie a z vlasů jsem byla opravdu nešťastná. Jelikož jsem se účastnila jedné jejich soutěže, měla jsem produktů k otestování hned několik. Bohužel dnes je již nevlastním, takže nemohu všechny vyfotit, avšak zkušenosti si stále pamatuji a snad vám absence fotografií všech produktů nevadí. Značka Milva pochází z Bulharska a nabízí prakticky naprosto jednoduché produkty. Když myslím jednoduché, tak myslím jak balením, ale i obsahem. Trhákem značky je především šampon s obsahem chininu, který slibuje zastavení vypadávání vlasů a především rychlý růst vlasů.

Šampon Chinin

Jak jsem již zmínila, produkty této značky mají jednoduché složení šampónů. Ty se skládají prakticky jen ze sulfátů, na vyčištění pokožky, a nějakého výtažku. V případě tohoto šamponu se jedná o chinin. Ten je známý stimulací krevního oběhu pokožky hlavy a zlepšením mikrocirkulace. Zpevňuje vlasové folikuly a dodává novou energii k růstu vlasů. Šampon výborně pění, má gelovou konzistenci a poměrně příjemně voní. Vlasy dokonale umyje, až vržou, ale jelikož neobsahuje silikony, tak vlasy po umytí nejsou nic moc. První týden vypadaly moje vlasy vážně děsně. Byly krepaté, suché. Po týdnu se z nich vymyly silikony a nánosy a vlasy se druhý den po umytí leskly, byly nadýchané, objemnější. Jelikož si proces používání šampónů Milva dokumentuji fotografiemi, tak vám upřímně mohu říct, že vlas po druhém měsíci vypadaly hustější a rozhodně vypadávaly v menším množství. Avšak růst vlasů u mě nebyl závratný, pohyboval se na klasice něco přes centimetr měsíčně.


Šampon Chinin a Ženšen

Tento šampon má taktéž jednoduché složení, avšak mimo chininu obsahuje taktéž ženšen. Tyto dvě látky působí synergicky a opět zlepšují mikrocirkulaci v pokožce hlavy a posílení vlasových folikul. Šampon mimoto slibuje udržení zdravých kořínků, proces regenerace a obnovení rovnováhy sekrece kožního mazu. Tento šampon má taktéž gelovou konzistenci, avšak pění méně a musím jej používat nadvakrát. Celkově rychleji ubývá, ale příjemně voní. Nevidím však na svých vlasech rozdíl, pokud používám šampon čistě chininový, nebo tento i když věřím, že nějaký účinek ženšen má, avšak na vlasech není pozorovatelný.

Šampon Propolis

Další kousek, který jsem vyzkoušela je propolisový šampon, ten neobsahuje chinin, ale propolisový extrakt, který je známý antiseptickými a ochrannými účinky, také zabraňují tvorbě lupů. Extrakt z propolisu vytváří přirozenou ochranu pokožky hlavy před mikroorganismy, znečištěním a UV zářením. Pravidelné používání posiluje vlasovou strukturu a chrání ji před škodlivými vlivy okolního prostředí. Tento šampon pění dobře, také nádherně voní. Opět stejné účinky jako předchozí šampony, to znamená, že vlasy po umytí vržou, po více jak týdnu používání jsou i bez vlasové masky lesklejší a vzdušnější. Avšak vlasy mi s tímto šamponem vypadávaly více. Zda chrání před sluníčkem, to nevím, ale v létě jsem šampon používala. Za mě fajn kousek, po kterém si pokožka hlavy chrochrala blahem, avšak nemá účinky na vypadávání a růst vlasů.

Šampon Hair Repair

Tento šampon slibuje péči pro zničené a vyčerpané vlasy. Nevlastním vlasy zničené, ale přirozeně suché s kterými šampon nic moc neudělal. Slibuje dodání lesku, objemu a hebkosti, který sice dodal, ale stejně jako předchozí šampony, nějaký zvláštní účinek jsem nezaznamenala. Avšak obsahuje extrakt aloe vera, pšeničných klíčků i chininu, který posiluje strukturu slabých a tenkých vlasů. Za mě tento šampon neurazí, ani nenadchne. Byl fajn, ale asi stejně jako první dva šampony a pro jejich účinky volím raději tyto dva kousky.

Složení šamponů zleva: chinin, ženšen a chinin, propolis.
Maska na vlasy Chinin

Tato maska před rokem nebyla ještě k dostání a začala jsem ji používat až o něco později, avšak následně pravidelně při každém mytí. Maska je určená k hloubkové regeneraci problematických vlasů. Proniká do pokožky hlavy a efektivně vyživuje a hydratuje, taktéž slibuje regulaci sekretu mazu. Vytváří ochranu před chemickou i tepelnou úpravou. Liší se od klasickým masek tím, že se vmasírovává, mimo jiné, do pokožky hlavy a celých vlasů. Nechávala jsem produkt působit klidně i půl hodiny a následně důkladně spláchla. Vlasy byly hebké, hladké a opravdu krásné, zaujalo mě, že produkt nijak nezatěžoval kořínky, tedy že nebyly mastné, ani zplihlé. Za mě je toto jednoznačně nejlepší maska na vlasy, kterou jsem kdy vyzkoušela a mám v plánu se k ní zase vrátit. Použila jsem asi tři balení a účinek byl rozhodně znát: vlasy méně padaly, naopak narostla mi spousta nových vlásků a celkově vlasy poporostly. Jo a skvěle se rozčesávaly! Musím ale podotknout, zže ani maska můj vlasopád úplně nezastavila, avšak pomohla.


Vlasová voda Chinin, Chinin FORTE a Chinin s Ženšenem

Vlasové vody se nanášejí denně ke kořínkům hlavy a následně se vmasírují. Jsou vhodné k zesílení účinku šampónu a masky. Já tyto produkty používala vždy, pokud jsem ošetřovala vlasy jakýmkoliv produktem značky Milva. Na vodách jsem nezaznamenala žádný rozdíl, technicky první obsahuje chinin, druhá větší množství chininu a třetí stejné množství chininu jako první voda, plus ženšen. Na těchto vodách miluji, že krásně voní a především naprosto nezatěžují a nemastí vlasy, můžete je používat třeba týden v kuse a nezaznamenáte na vlasech jakékoliv větší zmaštění, nebo splihlost. Určitě si myslím, že účinek mají, avšak jak jsem je používala spolu se šampony, tak hodnotím jejich účinnost spíše komplexně. Nevýhodou je určitě balení, některé nemají aplikátor, pouze dírku, některé mají rozprašovač. Obojí je na houby a produkt jsem přelévala do aplikátoru po jiné vlasové vodě. Jak vidíte, složení je opět poměrně jednoduché.


Abych to shrnula. Značka Milva nabízí za poměrně dobré ceny (něco přes sto korun), dobré produkty s jednoduchým složením i obalem, který sice není nijak vábný, ale dá se to přežít. Šampon Chinin a Chinin a Ženšen rozhodně doporučuji těm, které trápí vypadávání vlasů. Produkty opravdu snížily počet vypadlých vlasů, avšak nějaký závratný vlasorůst se nekonal. Tím myslím vlasy nerostly rychlostí tři centimetry za měsíc, avšak rozhodně rostly rychleji, což je znát především po delší době používání. Další šampony, které jsem vyzkoušela byly dobré, ale účinky na vlasopád zaznamenávám u prvních dvou zmíněných. Podle mě je důležité produkty trošku prostřídat, není tedy na škodu zkusit i jiný šampon, než je chinin a zaměřit se třeba na další problém s vlasy. Ještě dodat, že produkty je nutné používat dlouhodobě, já je testovala zhruba třičtvrtě roku a momentálně jsem se k nim opět vrátila. Maska na vlasy je dokonalá, zbožňuji ji a nakupuji stále dokola. Vlasové vody používám s produkty pokaždé a myslím, že bez nich by celá procedura asi neměla smysl. Navíc vlasy nijak nezatěžují a nezmašťují. Za sebe tedy produkty doporučuji, pomohly mi, ale úplně vypadávání vlasů nezastavily. K sehnání jsou teď už na množství e-shopů a především na facebooku, který existuje zvlášť pro Českou i Slovenskou Republiku. 

Máte zkušenosti se značkou Milva?

20 komentářů:

  1. Mám doma zatím jenom šampón s Chininem a tu vodu, ale zatím nějaké změny nepociťuji. Vlasy vypadávají stále, což mě dost trápí, protože jich mám prostě málo. Myslíš, že bych měla zkusit i tu masku na vlasy, kterou chválíš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě to chce komplet všechno, samostatně jsem účinky taktéž neviděla. Avšak jestli máš vypadávání jako já způsobené z nějakých závažnějších důvodů tak chinin nezabere ani kdyby byl svatý. :)

      Vymazat
    2. Ahoj, já jsem třeba hned z počátku užívání šamponu zjistila, že mi vlasy začaly trochu více padat než před tím, jenže jsem chvilku na to zjistila, že mi vlasy začaly mnohem více podrůstat (nově vyrostlé vlasy). Někdo jsem dohledala informaci, že šampon způsobí, že se z pokožky hlavy uvolní staré vlasy, které již nelze zregenerovat a že vypadávání vlasů postupně ustoupí a nové vlasy začnou růst... A opravdu tomu tak bylo jak jsem četla :) dejte tomu čas :)

      Vymazat
    3. Já jsem produkty používala několik měsíců. :-)

      Vymazat
  2. Tuto značku neznám, ale maska na vlasy mě zaujala. Vlasy mi vypadávají hodně, neustále vysávám jak divá.
    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
  3. Už mám doma přes měsíc ten první šampon a vodu, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Dodělávám nějaké zbytky a hlavně si plácám na hlavu nějakou vlasovou vodu, abych měla super lahvičku s aplikátorem :D Bohužel mamka už začala šampon používat, tak se bojím, že než se k němu dostanu já, bude pryč :D S tím růstem jsi mě nepotěšila, v rychlejší růst jsem doufala. Ale i tak se těším a nalákala jsi mě i na tu masku, kterou jsem původně kvůli ceně nechtěla. Bála jsem se toho používání na pokožku a jen do délek by neměla cenu. Ale pokud budu něco objednávat, určitě masku přihodím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je má zkušenost, holky na fejsbuku mají růst jak kdyby jim to vlasy hnojilo. :-D Jsem zvědavá na tvou zkušenost! :-)

      Vymazat
    2. Hlásím, že dnes jsem s používáním začala :) Přibalili mi k objednávce vzoreček šamponu Huma, tak jsem s ním tak jako že symbolicky očistila vlasy od předchozího silikonového šamponu a pak nanesla vodu. Šampon skoro nepěnil a musela jsem se hodně snažit, aby mi vystačil na celou hlavu. Pak už pojedu klasicky chininový šampon, tak jsem hrozně zvědavá. Pokud mi sedne, objednávám zásoby včetně masky a zkusím i nějaký jiný, láká mě šípkový :)

      Vymazat
  4. Ja som si už dávnejšie kúpila chinínový šampón, keďže mi kvôli anémii padali vlasy. Nebolo to nič strašné, ale chcela som to napraviť. Zo zloženia som nebola príliš nadšená, keďže som tesne pred tým celú svoju vlasovú kozmetiku nahradila za takú bez sulfátov. Ale tak používala som ho, no vlasy mi stále padali rovnako a nevyzerali najkrajšie. Veľmi suché a krepovité. Ale som rada, že tebe aspoň trochu pomohol. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano on jak v sobě nemá žádné oleje tak vlasy trochu vysušuje. První použití byly nejhorší, pak jsem si ale na péči bez silikonů a olejů zvykla a teď vypadají dobře, samozřejmě to ale furt nebude tak perfektní, jako kdybych používala péči na krepaté vlasy.. :-)

      Vymazat
  5. Noo tak ten s chininom a vodicku by som mohla vyskusat, trocha sa ale bojim "vybuchu" na vlasoch, comu sa ale asi nevyhnem :S skusam teraz aj lieky proti vypadavaniu, trocha mi to ustupilo, aspon v to dufam :(

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A copak používáš? Já jsem zrovna taky na lécích od lékařky, ale teda peklo.. :-/

      Vymazat
    2. Na internete som si nasla prasky Clinical Haire Care, k tomu pouzivam od Brazil Keratin sampon proti vypadavaniu.. V pondelok som si zmyvala vlasy a dnes mi kadernicka povedala, ze vyzeraju ako cerstvo umyte :) neviem ci to je dobre, ale vsimla si, ze ich mam pomenej :( to fakt zabolelo...

      Vymazat
  6. Zrovna dneska jsme se s kolegyní o této značce bavily a říkala, že jedině šampony od této značky jí prospívají k růstu vlasů a nemůže si je vynachválit :) Takže je určitě do budoucna chci vyzkoušet taky, protože péče o vlasy to je moje

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? No vidíš to! :-) Já o Milvě nikdě kromě internetu ještě neslyšela, tak snad se to víc roznese. :-D

      Vymazat
  7. Chinin forte sampon a vodu pouzivam asi rok, ked mi zacali vypadavat vlasy. Nejaky velky rozdiel som nezaznamenala. Vlasy su po nom suche a musim si davat na vlasy aj olej.
    Myslim, ze jedine, co mi trochu pomohlo, su vyzivove doplnky, plus som sa dala ostrihat a vlasy padaju menej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéžby mi stříhání pomáhalo, já to shodila už třikrát na mikádo. Vždy po roce a teď musím hcodit po půl, protože je to vždy strašně prořídlé. :-/ O doplňcích budu psát zvláštěm, to je kapitola sama o sobě. :-)

      Vymazat
  8. Moc díky za recenzi, ty jejich psycho fotky na fb jsou přehnané a podle mě nereálné, takže se mi líbí tvoje objektivní a hlavně normální recenze. asi zůstanu u své firmy a nebudu testovat

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)