Weleda: #můjdůvod a řada pro sportovce


Ti kdo sledují blog pravidelně jistě vědí, že značka přírodní kosmetiky Weleda se stala mou oblíbenou a to především v péči o tělo. A ti z Vás, kteří mě osobně znají jistě vědí, že se sportem na tom nejsem moc dobře. Vlastně vůbec dobře. Vězte, že s tím chci dlouho něco dělat. Když mi přišel email s informace mi o kampani podněcující ke sportu, řekla jsem si, že to může být ten správný impuls pro to, konečně něco začít dělat. Proto jsem kývla na to, že pomohu rozšířit povědomí o kampani #můjdůvod. Motto značky  Weleda zní "v souladu s člověkem a přírodou" a v tomto duchu nevznikají jen její produkty, ale s tímto motem se nese i podpora zdravého životního stylu a šetrného přístupu k životnímu prostředí. 

K výzvě #můjdůvod se může připojit každý. Stačí jen vypnout televizi a místo ní si zacvičit, zapomenout na klíče od auta a oprášit kola, vstát dříve a jít si zaběhat. Sport byl pro mě vždy o překonávání se, nebaví mě a vždy mě spíše trápil. Avšak vězte, že bez středoškolských povinných hodin tělocviku se zdravotní stav dospělého člověka rapidně horší a tři roky na vysoké škole se nutím s tím něco dělat. Překonala jsem se, hecla se a státnicovala dřív, než jsem očekávala, že je to u mě možné. Hecla jsem se podruhé, dala do sebe všechno (hlavně statistiku do hlavy) a dostala se na vysněnou univerzitu. Zjistila jsem, že je ve mě víc, než si myslím, a jistojistě mám i na ten sport. Místo toho, abych ležela u seriálu si pouštím online lekce jógy. A jde mi to! Taky jsem si dala kolo do pucu a jezdím se sama večer projíždět a je to fajnový!

 #můjdůvod si dokázat že na to mám!

V černu probíhá na instagramu Weledy soutěž o jejich produkty. Zúčastnit se mohou všichni, kteří sportují a dodržují zdravý životní styl, nebo žijí v souladu s přírodou. Stačí jen sledovat oficiální profil @Weleda na instagramu a v měsíci červnu přidat fotografii označenou hashtagem #mujduvod. Důvodem může být motivace, oblíbená cvičební pomůcka, nebo cokoliv co na sportu milujeme. Vyhrát můžete produkty určené pro sportovce, které jsou známé svými regeneračními a léčivými účinky. Některé z nich jsem vyzkoušela a stručně Vám zmíním své poznatky.


Citrusový deodorant je deodorant vonící jak jinak než po citrusech. Tyhle vůně já vážně mohu. Vodu nepoužívám jen jako deodorant, ale také jako osvěžující vodu na tělo kdykoliv během dne. Produkt slibuje, že neovlivní přirozené fungování pleti a tedy fyziologické procesy pocení, které jsou pro regulaci teploty a očistu organismu nezbytné. Myslím si, že takový deodorant je třeba na doma fajn vystřídat za právě již zmíněný antiperspirant, který není moc zdravou volbou. V horkých dnech produkt poskytuje opravdu báječné osvěžení. Vůně sice nějak dlouho nevydrží, ale v tu chvíli ji cítíte a tak nějak vás probudí a napumpuje energií.


Arnikový masážní olej používám již delší dobu a důkladnější recenzi mám již připravenou. Jedná se o masážní olejíček s arnikou, který je vhodný právě po sportu, nebo při namožení svalů a kloubů. Mažu jím pravidelně svůj bolavý krk, neboť už léta trpím na přetažení nějakého svalu v něm. Voní nádherně a myslím si, že mi pomáhá. Umím si jej představit jakožto fajn produkt sloužící taktéž k masáži před a po výkonu. Olej pomáhá prokrvit a prohřát postiženou oblast, zabraňuje tak vzniku křečí. Navíc se jedná o jeden z nejprodávanějších produktů ze sportovní řady značky Weleda, který se vyrábí už od roku 1923.


Arnikový sprchový gel  jsem si oblíbila po prvním použití. Jedná se o sprchový gel, který voní po arnice, levanduli a rozmarýnu. Vůně je poměrně výrazná a teplá. Po náročném dni si tento sprchový gel opravdu užívám. Plusem je, že vůbec nevysušuje pokožku. Klíčový je zde výražek z arniky, což je léčivá rostlina jejíž květy značka získává pouze certifikovaným sběrem v Karpatech. Produkty s obsahem arniky mají ideální vlastnosti při regeneraci svalů unavených sportem a aktivním životním stylem.


Balzám na nohy  je dalším produktem, který používám delší dobu. Jedná se o příjemný krém, který se okamžitě vstřebává. Poměrně zvláštně voní. Měl by mít i deodorační účinky. Hlavní je, že hydratuje pokožku nohou a zabraňuje rohovatění pokožky. Mažu se balzámem pravidelně a chodidla mám na léto řádně připravená do sandálů. Když jsem běhala celé dny po přijímačkách, těšila jsem se vždy až si po koupeli nohy namažu. Za mě úžasný produkt, který jsem koupila i mamce, která mi jej pravidelně chodila krást.


Když mi přišel tento Arnika gel, tak jsem zajásala, neboť v poslední době chodím se samou modřinou na kolenou, což právě v období státnic a přijímaček není nijak estetické. Mazala jsem modřiny poctivě tímto gelem několikrát za den a zdá se mi, že se hojily dřív, než bez používání. Abyste chápali, máme teď doma ve dveřích takovou překážku, kterou vždy přeskakuji a permanentně si tím způsobuji úraz o futra. Takže modřiny jsou u mě na denním pořádku. Gel je příjemný, chladivý a krásně voní po arnice. Je vhodný na modřiny a výrony. Za mě palec nahoru, protože já na tupá poranění opravdu trpím. Teda spíš jsem totální nemehlo a neustále si ty modřiny a výrony způsobuji.

Složení: balzám na nohy, masážní olej, citrusový deodorant.
Jak jste na tom se sportem a jaký Váš důvod? 

4 komentáře:

  1. Hodně mě zaujal ten olejíček. Já mám zas věčně bloklý záda a tak je právě něčím takovým mažu a tenhle olej by mohl být super, ta atnika v něm mě láká. Díky za tip! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak píšu, já ho používám dlouhodobě a jsem moc spokojená! :-)

      Vymazat
  2. Kampaň se Weledě moc povedla, jsem ráda, že ses do ní zapojila. A ještě víc jsem ráda, že nejsem jediná, která na tom se sportem není moc dobře. Díky této výzvě jsem se začala víc hýbat a jsem za to na sebe pyšná!
    Z produktů, které jsou v článku, jsem zkoušela olej s arnikou a balzám na nohy, který je můj velký oblíbenec. A ten citrusový deodorant bych chtěla vyzkoušet :)

    Březový set na celulitidu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to taky tak. :-) Jsem ráda, že nejsem jediná komu kampaň pomohla! :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)