Event: ARTEMIS Med



Dnes Vám chci sdělit, jak jsem se zúčastnila eventu kosmetické značky ARTEMIS, která představila novou řadu pro citlivou a alergickou pleť ARTEMIS Med. Jak určitě víte, s problémem citlivé pleti se trápím už nějaký ten rok. Věřte tedy, že tato událost pro mě byla velice přínosná a jsem za akce tohoto typu velice vděčná. Schůze se konala v luxusních prostorách restaurace SOHO. Místo rozhodně nezklamalo, bylo naprosto nádherné a svým interiérem snad i předurčené k tomu, aby se v něm konala akce, jako byla tato. Pochválit musím i vzorný a pečlivý personál a naprosto vynikající občerstvení, na které pěli ódy i okolo mě sedící.


Velice působivé bylo, že se akce zúčastnil sám CEO značky ARTEMIS Thomas Grüsster a ten nám novou řadu ARTEMIS Med osobně představil. Na podobných událostech zbožňuji, pokud na nich přednášejí zahraniční hosté, kteří jsou se značkou, nebo produkty spojeni. Můžeme se jich na cokoliv zeptat a především znají spoustu podrobností a zajímavostí. Nepůsobivější pro mě byla informace, že značka ARTEMIS měla možnost vstoupit na asijský trh, což by pro ni bylo samozřejmě ekonomicky velice přínosné. Značka to však odmítla, neboť Čína má v zákoně takový ošklivý dodatek o tom, že pokud chcete prodávat na jejich trhu kosmetiku, musí být testována na zvířatech. ARTEMIS na zvířatech netestuje a ani kvůli vstupu na asijský trh to dělat nehodlá. Za to palec nahoru!


Značka taktéž splňuje nároky na stoprocentní švýcarskou kvalitu. Dozvěděla jsem se proto něco o tom, za jakých podmínek smí být onen slavný švýcarský kříž na výrobcích použit. Značka vlastní mimo jiné certifikaci AHA, což je švýcarské Centrum pro alergie. Výrobky jsou proto neustále podrobovány testům kvality. Nová řada ARTEMIS Med je, jak jsem již zmínila, určena pro citlivou a opravdu alergickou pokožku. Řada se dělí na několik "podřad" podle typu citlivé pokožky, neboť i citlivá pleť může mít svá další specifika. Takže zde najdeme péči pro normální až smíšenou pleť, mastnou až smíšenou, normální až suchou a dokonce i péči o tělo a vlasy. Pleťová péče je přímo vytvořená pro uživatele se sklony k citlivé pleti, začervenání, ale i pro ty které trápí akné, nebo následky stresu. Dokonce v této řadě naleznete deodorant, který neobsahuje soli hliníku, nebo vlasové tonikum.


U podobných akcí vždy dostaneme obsáhlé a propracované tiskové zprávy, které jsou plné zajímavých informací. Nejraději bych Vám sem vždy vypsala všechny, ale zkusím se jen rychle zmínit čím se tato řada produktů liší od konkurence. Pro mě je nejdůležitější, že produkty neobsahují 86 parfemačních alergenů a 26 složek, které mohou vyvolávat alergie. Mezi nejčastější patří alkohol, polyethylenglykol, parabeny, silikony (ano!), oxid titaničitý, nanotechnologie, soli hliníku, zásaditá mýdla, laurethsulfát sodný a také parafíny! Produkty jsou stavěné na teorii, že méně je více a své složení si zakládají především na výtažcích z plesnivce alpského, allantoinu a panthenolu. Všechny produkty jsou dermatologicky testovány na citlivé pleti a značka se snaží o vyléčení poruch citlivé a alergické pleti.


Řada ARTEMIS Med je k sehnání výhradně v parfumériích Douglas. Ceny nejsou nijak dramatické a neliší se od klasických dermokosmetických produktů, které majitelky citlivé pleti shání v drogériích. Právě tato řada totiž také patří do dermokosmetiky a mohla by v lékárnách být prodávána, zvolila však jinou cestu a snaží se léčivou kosmetiku nabízet v parfumeriích. Více Vám o této řadě sdělím při samostatné recenzi, neboť sama něco malého testuji a mám v plánu si ještě nějaký produkt dokoupit, protože jsem složením a filozofií značky opravdu nadšená! Můžete se také těšit na samostatný článek o problematice citlivé pleti a moje tipy a rady, které jsem za ty roky boje s touto nepříjemností nasbírala.

Mockrát děkuji zastoupení parfumerie Douglas za milé pozvání. Akci jsem si užila a především jsem ráda, že jsem se zase něco dozvěděla v tématu, které se mě bezprostředně týká a také mě zajímá. Všechny fotografie (až na v pořadí druhou) jsou od Adriany Fialové.

Patříte také mezi každého čtvrtého, který je majitelem citlivé pleti?

10 komentářů:

  1. To jsem zvědavá protože mně už fakt všechny ty přípravky z lékárny štvou a absolutně nepomáhají! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne priestory pre event!

    Ja mám síce zmiešanú pokožku, no v aktuálnych chladných dňoch a počas pobytu v prekúrených priestoroch jemoja pokožka z časti aj citlivá a reaguje na všetky zmeny začervenaním a podráždenosťou. Takže sa aktuálne obzerám po produktoch, ktoré by toto riešili... Vďaka za ďalší tip! :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovědětVymazat
  3. Uvidime jaká bude recenze :) ja teď používám uriage a jde to :) ale žádné waaaw se nekona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme. Uriage mi bohužel nevyhovovalo, to složení teda nic moc.

      Vymazat
  4. Prostory vypadají tak krásně a přesto jsem ten typ, který by se tam necítil moc dobře, mám pocit, že na takových místech se jednoduše nemůžu uvolnit a "musím se nějak chovat". :D Ale na focení by to bylo ideální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já se teda uvolnila parádně! Mám právě takovéhle formálnější akce moc ráda. :-) Ale každý jsme jiný a chápu, že někdo by se necítil. :-)

      Vymazat
  5. Diky za tip. Mne docela pomaha rada Tolerianne od LRP. A co nejmin produktu vubec...J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mi pomáhá hlavně co nejméně produktů :-) A není za co! :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)