Bioderma - Sensibio Light



Sensibio Light, někde uváděný jako Legére je krém vhodný pro ošetřování citlivé a problematické pokožky. Obsahuje patentovaný komplex Toléridine, který okamžitě a trvale působí proti zánětu. Zvyšuje práh tolerance pokožky, která se pak stává odolnější a lépe chráněná před okolními vlivy. Slibuje zmírnění pocitu pálení a pnutí a okamžitou úlevu. Zvlhčuje pokožku a obnovuje kožní bariéru. Neobsahuje parfém a konzervační látky. Nezpůsobuje komedony a je hypoalergenní. 

Prostě a jednoduše se jedná o krém, který je vhodný pro normální až smíšenou pleť a hlavně citlivou pleť. Jak víte, já mám velice reaktivní, problematickou pleť a jen tak něco mi nesedne. Hledala jsem něco lehčího na léto a po prostudování složení, na které si potrpím jsem se do krému pustila. Musím Biodermu pochválit, že konečně do nějakého svého krému nedala paraffinum liquidum, protože ač byste si mysleli, že lékárenská značka jako je Bioderma takové ropné svi.. víte co.. do produktů nedává, tak byste mysleli velice špatně. Pozor tedy na složení u jejich výrobků! 

Složení je tedy ucházející, ale za ty peníze ho určitě chválit nebudu. Krém je opravdu lehoučký, ale zdá se mi, že na pleti stejně jakýsi mastnější film chvíli zanechá. Hydratace je spíše nižší, suché pleti určitě nepostačí. Krém je vhodný na den i noc, SPF neobsahuje. Co se týče zklidnění pleti, tak jsem si žádného nevšimla, ani krátkodobého, ani dlouhodobého. Balení je klasicky v tubičce, kterou mám ráda z hygienického hlediska, ale tuhle proklínám. Tyhle biodermálné tubičky mi vždy nahoře při přepravě ke mně prasknou, takže v nich je díra a já ji musím zalepit. Vzduch jí stejně prochází, krém se rychle kazí, jdou do něj bakterie a navíc se špatně aplikuje. Po dodělání krému vám v tubě zbude ještě velké množství a musím tak tubu stříhat. Navíc je tuba k množství opravdu neúměrná a podíváte-li se ke skrz ni do světla uvidíte tam krému tak polovinu. 

Na rovinu vám řeknu, že Biodermu ráda nemám a veškeré její produkty mě spíše zklamaly. Ani slavná micelárka není výjimkou, není dle mého nejlepší. Jsem naštvaná na jejich ceny, protože kvalitě dle mého neodpovídají a také někdy pláču nad složením. 

Tento krém mohu doporučit jakožto obyčejný lehký krém, avšak po delším používáním mi stejně způsoboval ucpané póry a následně akné. Neplní vše co hlásá a za ty peníze (469 Kč) nestojí. Pro citlivou a problematickou pleť, jako mám já, krém nedoporučuji a sama už nemám chuť si něco od Biodermy ještě někdy koupit. 

Co vy a značka Bioderma? :-)

8 komentářů:

  1. Já měla od Biodermy nějakou testovací sadu, bylo tam pár miniaturek a nějak mě to nenadchlo...A ty ceny jsou asi první důvod, proč jsem si od téhle značky nikdy nic nekoupila...
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel zatím z mých zkušeností se zde platí více za značku, než kvalitu, nebo suroviny...

      Vymazat
  2. Aha, tak já mám suchou pleť a vidím, že by mi fakt způsoboval jen problémy. Zkoušela jsem vzoreček Avéne XeraCalm A.D. a seděl úžasně, přesně krém, který hledám. Momentálně používám už asi půl roku jednoduchý Ambiderman, který bohužel parafín taky obsahuje, ale zdá se mi, že najít nějaký krém pro citlivou kůži bez tohoto je fakt běh na hodně dlouhou trať. Abiderman ale funguje skvěle a dokonce mi pomohl s ekzémem, jediné, co mi (kromě parafínu) vadí, je, že je v kelímku, takže se dovnitř snadněji dostanou nečistoty. Ale za 70 korun to obětuju.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě vždycky hrozně lákalo Biodermu vyzkoušet kvůli všem těm pochvalným recenzím, co jsem četla, ale sama jsem potom vyhrála krém Hydrabio Riche a mé nadšení poměrně opadlo - ne že by byl vyloženě špatný, ale za tu cenu bych teda byla docela naštvaná, kdybych si ho kupovala sama, o složení ani nemluvě, ale tak věděla jsem, že přírodní kosmetika to zrovna není. Každopádně mi doma čeká ještě růžová micelárka a dva opalovací přípravky, které si ale asi nechám na příští rok, tak jsem zvědavá zda ještě změním názor, sama bych si zatím ale asi nic nekoupila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela se divím, kolik lidí mi píše, že je Bioderma také nebere. Děkuji za názor. :)

      Vymazat
  4. Já jsem vyzkoušela už šílenou spoustu výrobků od Biodermy a nic mě nenadchlo. Vím, že spousta blogerek by za ni strčilo ruku do ohně, takže jsem ráda za tvůj příspěvek. :)
    novakovakristyna.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem tedy s Biodermou maximálně spokojená, na akné používám Hydrakrém a je skvělý♥
    Verranda

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)