S.O.S. Winter help

Je tu zima, zrovna teď poměrně mrazivá a naše pleť trpí. Návaly mrazu a větru jí nedělají dobře,  nemilosrdně vysušují. Pleť je napjatá, mnohdy se brání nepříjemnými pupínky, objevují se šupinky.
Jak s tím zatočit? Mám tři tipy na fajn krémy! :)



Excipial U Lipolotio

Tuto emulzi možná znáte z dětství, kdy nás s ní starostlivé maminky mazaly. Obsahuje ureu a setsakramensky hydratuje. Udržuje v pokožce vláhu, chrání ji tím, že vytváří přirozený, lipidový ochranný film. Pokožku nemastí, ani se po ní nějak neleskne. Za chvíli se hezky vstřebá. Zakoupíte bez předpisu v lékárně za 140 Kč, s předpisem o sto korun levněji! A pozor je jí 200 ml, takže vydrží na několik zim, dokud nevyprší expirace :)
* Je také výborný na extrémně vysušené rty, nebo třeba lokty a ruce a hlavně na odřený nos od kapesníku!

Galderma - Cétaphil krém

Tento krém je určen pro každý typ pokožky, nemá léčit, ale spíše nic nezpůsobovat. Je bez parfermace, což oceňuji. Také je trošku tužší konzistence, ale perfektně hydratuje. Dobře se nanáší, na pleti je příjemný, opět není mastný a lesklý. Vhodný i jako podklad pod makeup. K dostání je opět v lékárně 50 ml zhruba za 130 Kč.

Bioderma - Sébium Hydra

Řadu Sébium nemám moc ráda, ale zakoupila jsem tento krém, protože sliboval "nahození do rovnováhy" po vysušujících přípravcích na problematickou pleť, takže používám například po peelingu, nebo maskách. Hydratuje z těchto tří přípravků asi nejméně. Ale zase je vhodnější na jaro, podzim, nebo pro ty z vás, kteří nepotřebují tak silnou hydrataci, či mají mastnější pleť. K sehnání jako všechny tyto tři přípravky opět v lékárnách, 40 ml za 250 Kč. :)

A co vy používáte v zimě? A jak je na tom vaše pleť v mrazech? :)

XOXO FairyChain

4 komentáře:

  1. Ahoj, měla bych na tebe otázku, myslíš, že bys mi mohla dát kontakt na sebe? Kdyžtak můj mail je Alzbeta.Sabova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojda. Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře . Přeju krásný zbytek dne. Andie :)*

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)