Manufaktura: Med a Rakytník


Českou kosmetickou značku Manufaktura nemusím nikomu představovat. Jistojistě doma každý z nás měl alespoň jeden produkt, nebo jej minimáně držel v ruce. Již tradicí je u Manufaktuy podzimně-zimní limitovaná edice Med & Rakytník, její součástí jsou přírodní ingredience, jejíž účinky jsou staletími obvěřené. Med je látka botahá na minerály, vitamíny, antioxidanty a především disponuje hydratačními, vyživujícími a zklidňujícími účinky na pokožku. V edici najdete celkem pět produktů z čeho já jsem vyzkoušela čtyři z nich. Všechny voní autenticky spíše po rakytníku, takže svěže a lehce citrusově, přitom však hřejivě.


Ochranný pleťový balzám s výtažky z medu, rakytníku a meruňkovým olejem mě zprvu zaujal svým složením. Receptura je bohatá na aktivní přírodní ingredience jako je lesní med z jesenických hor, včelí vosk, rakytník, meruňkový, jojobový i makadamiový oej, bambucké máslo, panthenol, skvalan, ovesný beta-glukan a vitamínů A, E a C. Všechny složky se podílejí na tom, aby pokožce zajistii regeneraci, hydrataci, výživu a také ochranu v nepříznivém chadném počasí. Byla jsem k tomuto produktu docela skeptická a myslela jsem si, že limitkový produkt asi nebude tak kvalitní, ale opravdu jsem byla velmi překvapena. Strukturou je krém lehčí, avšak je docea dost výživný. Dobře se vstřebává a v chadnějších dnech jsem bya opravdu ráda, že jej vlastním. Šetřím si jej však na hory, kde si myslím bude naprosto nepostradatelným pomocníkem. Vychvalovat hygienickou a praktickou pumpičku asi ani není třeba.



Dále se podělím o zkušenosti se Zjemňujícím sprchovým gelem s výtažky z medu, rakytníku a betagukanem. Produkt nádherně voní, stejně jako všechny produkty této řady. Jedná se o vůni, která je v sychravém počasí více než příjemná a hřejivá, ačkoliv pro mě je vůně rakytníku i povzbuzující a svěží. Gel obsahuje různé přírodní výtažky a vyživující látky, které mají za úkol pokožku vyživit. Musím říct, že po používání tohoto gelu nemám kůži vysušenou jako po běžném sprcháči, ale samozřejmě také má pokožka není jako právě namazaná hydratačním máslem. Tento gel jsem si veice oblíbila a na podzim jsem nepoužívala žádný jiný. 


Jesti v Manufaktuře něco kupujeme už léta tak to jsou jejich krémy na ruce. Moje mamka miluje všechny limitované edice a nejvíce závislá je na té švestkové. Regenerační krém na ruce s výtažky z medu a rakytníku s bambuckým máslem je produkt spíše hutnější konzistence a při nanesení zanechává lehoulince mastný film, který se za chvilku vstřebá a ruce dokonale regeneruje. Jedná se o takový ten "silnější" produkt pro velmi náročné ruce, které já v chadném období rozhodně mám.  Obsahuje med, včelí vosk, rakytník, ovesný beta-glukan, bambucké máslo, glycerin, makadamiový olej a panthenol. Krém s sebou tahám všude v kabelce a nejednou jsem na jeho vůni obdržea komplimenty. Děkuji, Manufakturo, za tyhle báječné produkty, které mě zachraňují od popraskaných rukou a bolestí spjatou s tímto problémem!


Posledním malým pomocníkem mi je Ochranný balzám na rty s výtažkem z medu a rakytníku a bambuckým máslem. Tento přírodní produkt na rty s hydratačním a zjemňujícím lesním medem, včelím voskem, rakytníkovým a arganovým olejem, vyživujícím bambuckým másem, vitamínem E a avokádovým olejem je spása pro každého z nás, kdo trpí na věčně vysušené a násedně popraskané rty. Receptura neobsahuje barviva, ropné deriváty, silikony ani konzervanty a rty přes to výborně chrání před nepříznivými vlivy zimního počasí. Za mě parádní balzám na rty, kdy už jen při jeho nanášení cítíte okamžitou úlevu od pnutí, nebo pálení. Spolu s krémem na ruce je tohle má letošní spása. Na závěr musím dodat, že balení této limitky jsou podle mě vělmi povedená a vskutku podzimní.

Může se to zdát jako reklama, ale já jsem se všemi těmito produkty opravdu spokojená a je znát, že limitka Med & Rakytník se soustředí na ochranu před nepříznivým chladným počasím a jeho vlivy. Sprchový gel je k nutnosti ve spojení krému na ruce, balzámu na rty a pleťového balzámu už jen takový dodatek, ale i přesto jsem ráda, že jej vlastním. V edici můžete ještě najít Medicinání sirup, který věřím, musí chutnat dokonale a mám v plánu si jej v nejbižší době zakoupit. Všechny produkty můžete sehnat tady na stránkách Manufaktury, nebo v jejich buticích a to zhruba za něco přes sto korun za každý produkt.

Znáte Manufaktura limitované edice?


1 komentář:

  1. Tuhle limitovanou edici mám doma a používám všechny produkty denně moc ráda :)

    Krásné Vánoce!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)