Luxusní samoopalovací mléko Xen-Tan


Dnes vám ráda představím samoopalovací mléko značky Xen-Tan, což je prémiová samoopalovací kosmetika z USA. Značka slibuje nejvyšší kvalitu obsažených ingrediencí a inovativní vývoj zaručuje bezchybné opálení bez oranžového nádechu a typického samoopalovacího zápachu. Produkty této značky jsou výsledkem nejmodernějších technologií z USA a odborníci je považují za zcela revoluční samoopalovací kosmetiku.

Zakladatelkou této značky je Dara Enochson, která byla nespokojená se stávajícími samoopalovacími přípravky, po nichž byla pokožka oranžová a zapáchala. Protože byla make-up artistkou a vývojařkou, využila svých zkušeností a vložila se do výzkumu značky, která tímto v roce 2002 vznikla.

Tato značka nabízí produkty pro domácí použití, tedy krémy, spreje i pěny, ale i pro profesionály v kosmetických salónech. Často jsou produkty této značky k vidění v lifestylových časopisech, nebo na fotografiích s celebritami, jako je Eliška Bučková, Cameron Diaz, Kate Middleton a mnoho dalších.


Já měla možnost vyzkoušet bestseller této značky a to Dark Lotion.

Jedná se tedy o nejprodávanější tmavě zbarvené mléko, které tím, že vidíte, kam jste ho už nanesli, usnadňuje aplikaci a okamžitě zbarvuje pokožku. Opálení po jedné aplikaci trvá až deset dní. Mléko obsahuje hydratační látky, díky kterým je aplikace jednodušší a samozřejmě pokožku hydratují a vyživují. Obsahuje také kokosový a ořechový olej.

Balení má pumpičku, díky níž se produkt snadno aplikuje. Opravdu lehce se roztírá a to bez šmouh. Mléko voní po mandlích a třešních, velice příjemně a tato vůně na pokožce chvíli drží. Mléko je vhodné i na obličej, ale to jsem osobně netestovala, produkt aplikuji na celé tělo, kromě obličeje. Mléko vytváří opravdu přirozené opálení, bez šmouh a fleků u kloubů a záhybů těla, jako to dělala všechna mléka z drogérie, která jsem zatím zkoušela. Opálení jde do přirozeného olivového tónu, který mně osobně opravdu sedí, protože můj podtón je olivový.

Důležitá je příprava pokožky před nanášením samoopalovacího mléka. Pokožka by měla být umytá, suchá a nenamazaná žádným hydratačním krémem. Velice dobré je udělat peeling celého těla, především kloubů. Kolena, lokty, nebo kotníky je dobré lehce namazat krémem, aby se v něm produkt nevrstvil, ale pokud nanesete mléko opatrně tak se žádných vrstev na kloubech nedočkáte.

Co se týče nanášení samoopalovacího mléka, začínám nejraději u nohou. Nezapomínejte na nárty, prsty, nebo paty. Často se zapomíná i na podpaží, což není moc hezké, když pak zvednete ruce. U kloubů nanášejte mléka méně a jemně ho vmasírujte. Já k aplikaci používám tuhle speciální rukavici, taktéž z nabídky Xen-Tan. Rukavice mi chrání ruce před zabarvením a navíc produkt rovnoměrně nanáší. Následně když rukavici sundám, aplikuji produkt na ruce a to vatovým tamponem, zde se musí pracovat opatrně a nepřehnat to s mlékem.

Abych to shrnula. Mléko se pohodlně nanáší a roztírá, nádherně voní. Pokožka dostává barevný nádech okamžitě a ten po jednom použití vydrží několik dní. Barva se dá vrstvit a můžete tak dosáhnout své požadované intenzity zabarvení pokožky. Pokožka je po aplikaci příjemná a hebká na dotek. 

Z mléka jsem absolutně nadšená a opravdu pociťuji znatelný rozdíl mezi mléky z drogérií a tímto. Nebe a dudy. Měla jsem z nanášení strach a bála jsem se, že mi to zabere celý den, avšak samoopalování s ním je hotové do deseti minut. V zimním období dosáhnu jemného přirozeného "opálení", které působí zdravějším dojmem.

Mléko obsahuje 236 ml a stojí 887 Kč, rukavice 145 Kč. Další produkty značky Xen-Tan naleznete na eshop.xentan.cz.

Používáte samoopalovací mléka? :-)

6 komentářů:

  1. Já raději používám taková ta mléka s kapkou samoopalováku než vyloženě samoopalováky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsem také ráda používala, dokud jsem nanarazila na toto mléko, opravdu se dá "opálit" jemně přirozeně a zároveň aplikovat jednou za týden.

      Vymazat
  2. Popravdě žádné samoopalovací prostředky nepoužívám...za prvé jsem líná se mazat a za druhé, mám ráda jen přirozené letní opálení. Opálená v zimě bych si připadala trochu divně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak píšu, právě s tímhle teď v zimě dosahuji jemného přirozeného opálení, jen prostě stáhnu tu zimní bledost, abych nevypadala jako, že jsem nemocná. Až s prvními sukněmi trochu přidávám na intenzitě, aby nohy nebyly jako sejry. :D

      Vymazat
  3. ja som momentálne spokojná so St. Moriz, vyhovuje mi a cenovo je to pre mňa prijateľnejšia značka:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)