Bourjois Cendre de Rose Brune aneb nejstarší tvářenka..


Je vůbec možné, abych tu měla tvářenku téměř 150 let starou a stále jako novou? Ano, historie značky Bourjois sahá do šedesátých let devatenáctého století. Už v roce 1863 se divadelní herec Joseph Albert Ponsin zabýval líčidly a sám je také vyráběl. Zanedlouho jistý Alexander Napoleon Bourjois Josephovi pomáhal a nakonec firmu odkoupil. Co je ale důležité je, že vymyslel první pudrovou tvářenku, takzvanou Little Round Pot. A tím prvním odstínem byla Rosette Brune, aneb dnešní Cendre de Rose Brune!

Další zajímavostí této značky je, že by se dalo říct, že pod ní patří Chanel. De facto stejná firma, pokud Vás to zajímá, doporučuji přečíst si moc hezky napsaný článek na blogu Illusoire.


Zpátky k této tvářence, přála jsem si ji už od patnácti a nechápu proč jsem si ji koupila téměř o pět let později! Její balení je typicky kulaté, pro mě roztomilé, obsahuje zrcátko a malý štěteček pro případ nouze, nebo cestování. Docela mě překvapilo, jak je tvářenka malinká, čekala jsem větší.. Je zapečená a tento odstín je matný, to je pro mě u tvářenek to nejdůležitější, jiné nepoužívám. Barva je příjemně růžová, přirozená. Pigmentovaná je hodně dobře, nepráší, dá se vrstvit a výdrž je velice dobrá i bez makeupu, což je pro mě bezvadné! Někde jsem četla, že je taková tvrdá a špatně se nabírá, to já tedy vylučuji, jen se ji dotknu štětcem už se na něj nabaluje a musím hodně oklepávat. Je parfémovaná, pro mě ne moc příjemně, klidně bych tuto kořeněnou vůni oželela, ale třeba přítel ji miluje.


Celkově hodnotím tvářenku kladně a koupila bych si ráda i jiný odstín, ale vím už jen o jediném matném (Rose Ambré). Nebo znáte nějaký jiný matný odstín? Cena se pohybuje kolem dvou stovek. 

Co se týče mé zkušenosti s výrobky Bourjois, byla jsem vesměs vždy spokojená. Milovala jsem pečující řasenku, dělala perfektní řasy, bohužel se mi rozmázávala. Dále jsem měla třeba Bio Détox makeup, který mi nesmírně vyhovoval, ale druhé balení mi už nesedlo a tvářilo se maskoidně, Healthy Mix mi zase přišel jen jako lehoučký tónovací krém..

Jaké jsou Vaše zkušenosti s touto značkou a jejími výrobky? :-)

4 komentáře:

  1. Jeej...krasny tien..aj cely blog ! Co povies na vzajomny follow ? Pozyvam ku mne ! :)

    http://dzejzetko.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Já ji mám taky a jsem s ní moc spokojená - má krásnou barvu a dlouhou výdrž:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)