Avéne: péče o tělo


Kdybych měla univerzálně doporučit dermokosmetickou značku pro citlivou pokožku, doporučím francouzké Avéne. Z nabídky lékáren je to jediná značka, která mi svou péčí vyhovuje a to především svým složením, neboť se u svých vybraných produktů nebojí vynechat silikony a dráždivé látky. Dnešní post je ale o péči o tělo, tu jsem totiž roky zanedbávala, avšak čím jsem starší, tím má kůže na těle pociťuje diskomfort. Až v posledních dvou letech se začínám velice zajímat o to, čím své tělo myji a jak jej dále hydratovat a vyživovat. Jak tedy aktuálně pečuji o svou pokožku těla?


Začneme netradičně pozpátku, tedy tím, čím svou péči o tělo končím. Těsně před ulehnutím do peřin, každý večer po koupeli, mažu především končetiny, ale i trup Hydratačním tělovým balzámem. Tento produkt je bohatý na zklidňující olejový komplex, který pokožku zanechává nádherně hebkou a hydratovanou. Textura krému je díky obsaženému bambuckému máslu hutnější, avšak lze jej výborně rozetřít a produkt se okamžitě vstřebává a to bez zanechání mastného filmu. Produkt je jemně parfemován, mně moc hezky velice decentně voní. Navíc podívejte se na to roztomilé balení, které si nechávám na nočním stolku a v případě nouze krémem mažu během dne i ruce.


Než své tělo namažu, dvakrát týdně aplikuji na celé tělo krouživými pohyby Jemmý sprchový peeling, který má ekologické bio odbouratelné složení. Peelingové kuličky jsou vyrobeny z celulózy, která se ve vodě rozpouští, takže z tohoto výrobku nebudou v oceánech plavat mikročástečky plastů! Mikrokuličky celulózy společně s jojobovým olejem jemně odstraňují kožní buňky a obsažený nianinamid a salicylan sodný zlepšují mechanické odstranění odumřelých kožních buněk. Peeling je natolik jemný, že si jej troufám používat i na obličej. Pokožka po použítí není vysušená a nepne, produkt nijak nedráždí, naopak zanechává pokožku jemnou a hladkou. Za mě peeling, kterému bych ve škole dala jedničku!


Sérii dnešních recenzí paradoxně téměř zakončím produktem, který při koupání použiji jako první. Mýdlo z řady XeraCam A.D. je výživné mýdlo pro suchou pokožku těla i obličeje. Jedná se o klasickou mýdlovou kostku s jemnou vůní. Obsahuje výživné oleje a tak zanechává kůži vyživenou a neodstrańuje z ní její přirozený lipidový film. Toto mýdlo jsem si oblíbila jak na těo, avšak nejvíce jako klasické mýdlo na ruce, kdy opravdu oceňuji, že nevysušuje mou, mrazem oslabenou, pokožku na rukou.


Ze zmíněné řady XeraCalm A. D. používá především můj přítel atopik výživný Relipidační krém. Jedná se o starší verzi, aktuálně má tato řada inovované balení, avšak produkt zůstává stejně kvalitní, není-li dokonce vylepšený. Produkt obsahuje komplex aktivních látek i-modulia, který snižuje svědění kůže, zklidňuje zarudnutí a umožňuje kůži se znovu sama chránit. Dále obsahuje cer-omegu, která vyživuje pokožku a poskytuje jí ochranný hydrolipidický film a klasicky jako všechny výrobky této značky termální vodu Avéne. Toto staré balení navíc poskytuje sterilní produkt, který nemusí obsahovat dráždivé konzervační látky. Zvláštní avšak sterilní pumpička je ale nepraktická, když máme namazané ruce, špatně se tuba mačká a občas dávkuje nepřesné množství. Nové balení s klasičtější pumpičkou tento problém však vyřešil. Krém je hutnější konzistence, která se však dobře roztírá a zanechává pleť lehce mastnější, avšak nic hrozného, co by z vás na zbytek večera udělalo slimáka. Pokožka je po aplikaci vyživená a zklidněná. Přítel při každodenním používání tohoto produktu neměl s ekzémem problém. Zkrátka já s citlivou pletí a můj přítel s atopickým ekzémem můžeme tento produkt jen a jen doporučit. 

Jakými produkty bojujete proti atopickému ekzému?


2 komentáře:

  1. Ten tělový krém vypadá hodně dobře. Já od Avene měla jen termální vodu a pleťový krém :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten tělový krém vypadá fakt báječně. Nádherné cute balení. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)