Bioderma Sensibio oční gel


V rámci akce "Bioderma for everyone", kdy je v lékárnách k sehnání jeden určitý produkt od Biodermy za 99Kč, jsem zakoupila tento oční gel-krém.

Jedná se o hydratační, ochranný, zklidňující přípravek, který je určený k ošetření očního okolí. Obsahuje jakýsi patentovaný komplex Toléridine, který okamžitě působí proti zánětu, zvyšuje prah tolerance pokožky a ta se pak stává odolnější a chránění před vnějšími vlivy, také méně reaktivní. Slibuje okamžité snížení otoků, vyhlazení jemných vrásek, obnovení kožní bariéry a optimální toleranci. Neobsahuje parfém a konzervační látky, je hypoalergenní a nezpůsobuje komedony. Také je vhodný pro nositetele kontatkních čoček.

To by bylo teorie, co slibují výrobci. Teď se na tento krém podívejme mým okem. Okem, které nosí kontaktní čočky. Mé oční okolí je jednou z nejproblémovějších partií mého obličeje. Oči jsem měla vždy přecitlivělé a v poslední letech mám oční okolí dehydratované, občas se na něm vyskytne ekzém, opravdu vždy po odlíčení, nebo líčení mám oční okolí podrážděné, zarudlé a přecitlivělé. Navíc na to, že je mi dvacet let mám vrásky větší než kdejaká třicítka (geneticky podmíněno).

A za mě tedy ne! Krém je lehoučký, spíše gelovější, než krémovější. Nevoní, neštípe, ale prostě absolutně nic nedělá. Nehydratuje, žádný práh nezvyšuje, prostě neplní téměř nic z toho, co jsem uvedla v předchozích řádcích. Má pleť je po použití stejně přecitlivělá, začervenalá a reaktivní. Navíc se následné líčení na něm zdrcává, korektor nedrží. Další věc, co se mi nelíbí je silikon na třetím místě. Silikon v kosmetice pro intolerantní pleť? Celkově složení nic moc a rozhodně za plnou cenu (kolem 400 Kč) nestojí! Opravdu uděláte lépe, pokud si pořídíte krém na oční okolí třeba od Baley za šedesát korun. 

Pokud tedy máte pleť jako já, tak hledejte dál, tohle vám nepomůže a pokud máte pleť normální, ušetříte peníze pokud investujete do něčeho jiného. Za mě krém nedoporučuji a zbytek hážu do koše.


Složení: WATER (AQUA), GLYCERIN, DIMETHICONE, POLYEHTYLENE, TRIDECYL TRIMELLITATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ISOSTEARYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL COCOATE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, CAFFEINE, SODIUM HYALURONATE, GLYCYRRHETINIC ACID, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, ETHYLCELLULOSE

Používáte oční krémy? :-)

10 komentářů:

  1. Mám ho taky a dokonce jsem si ho koupila za plnou cenu měsíc před tím, než byl v akci (jo, nafackovala bych si). A samozřejmě mi taky nevyhovuje. Drobné vrásky mám taky a absolutně nic nedělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda (nejsem, ale víš jak to myslím), že nejsem jediná, komu nevyhovuje. :)

      Vymazat
  2. Od Biodermy jsem oční nezkoušela žádný a tohle mě překvapilo, mám tuhle značku docela ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně bohužel všemi výrobky, které jsem v poslední době zkoušela, přesvědčuje, že za to opravdu nestojí.

      Vymazat
  3. Zrovna tento oční krém mám teď doma, používám ho chviličku, tak zatím o něm moc říct nemůžu :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Tento krém jsem ještě nězkoušela. Oční krém používám od značky Yves rocher, jsem s ním spokojená.

    OdpovědětVymazat
  5. vypadá dobře, oční krém by se mi hodil!

    OdpovědětVymazat
  6. Osobně mi vyhovoju gel na pleť od Biodermy :)
    http://fairychain.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je škoda :( Já používám avokádový od Kiehls a jsem s ním moc spokojená, už mám druhý :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)